Ny global rapport: Ford leder utviklingen av selvkjørende biler

10.04.2017

Ford Motor Company blir i en stor rapport vurdert som selskapet som leder an i utviklingen av selvkjørende biler. På de neste plassene følger General Motors, Renault-Nissan og Daimler.

Det er det uavhengige globale analyseselskapet Navigant Research som har konkludert med dette i rapporten som analyserte 18 ledende selskap som utvikler selvkjørende biler.

- Hos Ford jobber vi hardt for å være ledende i den selvkjørende revolusjonen – vi har ledere som tar de riktige grepene, vi setter kundenes sikkerhet først, og vil bygge en bærekraftig forretningsmodell som skal ta i bruk denne teknologien for å dekke kundenes behov, sier Fords globale sjef for produktutvikling, Raj Nair i en blogg om selskapets satsing.

Vurdert på en rekke kriterier

Selskapene på listen, som inkluderer flere av verdens største bilprodusenter, er vurdert på ti forskjellige kriterier som blant annet visjon, plan for markedsintroduksjon, partnere, strategi og evnen til å kunne tenke og handle innenfor et langsiktig perspektiv. Gjennomgangen til Navigant Research viser at Ford ligger foran alle de andre teknologi- og bilprodusentene innenfor feltet selvkjørende biler.

Milliardinvestering i kunstig intelligens

I februar annonserte Ford Motor Company at de i løpet av de neste fem årene vil investere hele 8,4 milliarder norske kroner i selskapet Agro AI som jobber med kunstig intelligens. Investeringen gjøres for å utvikle et virtuelt kjøresystem for Fords første serieproduserte selvkjørende bil som kommer i 2021, og for potensielle lisenser til andre selskap.

Skal masseproduseres i 2021

Den selvkjørende bilen skal produseres i et høyt volum og settes inn i kommersiell drift, enten som en selvkjørende drosje eller i et bildelingskonsept. Bilen kommer uten ratt, bremser eller gasspedal.

- Det neste tiåret vil bilindustrien preges av selvkjørende biler. De vil få like stor innflytelse på samfunnet som da Ford begynte å produsere biler på samlebånd for over hundre år siden, sa Ford Motor Companys globale toppsjef Mark Fields da nyheten ble kjent i august i fjor.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer