​Utviklet ny virtuell racerbil sammen med 225 000 gamere

27.08.2020

For første gang har en bilprodusent gått sammen med gamere fra hele Europa om å designe den ultimate, virtuelle drømmeracerbilen for de som elsker bilspill. Ford Team Fordzilla P1-konseptet ble presentert på verdens største spillmesse, Gamescom.

I løpet av året har Ford annonsert at de skal bygge en fullskalamodell av konseptbilen. Dette er et ledd i den kontinuerlige prosessen hvor Ford utforsker design i det digitale rom og lærer hvordan dette kan brukes på virkelige konseptmodeller.

- Team Fordzilla P1-konseptet har vært et helt utrolig spennende prosjekt for våre designere. Her har de virkelig fått slippe løs alt de har av kreativitet. Vi håper nå at gamerne er like fornøyde med sluttresultatet som det vi er, sier designdirektør i Ford Europa, Amko Leenarts.

225 000 gamere deltok i prosessen

Prosjektet startet med at gamere via Twitter kom med sine innspill på blant annet sitteposisjon, cockpitstil og drivlinje. Deretter utviklet Fords designere sine tolkninger av innspillene. Til slutt endte det opp med to ulike design før gamere fra hele Europa stemte frem en vinner. Gjennom hele prosessen har nærmere 225 000 europeiske gamere deltatt i forskjellige avstemminger.

Den virtuelle drømmeracerbilen ble kåret med hele 83,8 % av stemmene og er designet av Fords eksteriørdesigner Arturo Ariño, Blant annet kan karosseriet forandres. Det kan for eksempel være langt og slankt for de høye hastighetene på rettstrekkene på Le Mans eller kortere for de krappe svingene i Le Mans.

     Fordzilla P1-konseptet

– En fryd for øyet og topp å kjøre

- P1-prosjektet tok meg tilbake til utgangspunktet for at jeg ble bildesigner. Da var målet å designe noe helt nytt som aldri hadde blitt sett før og som flyttet grenser. Dette er en bil som er en fryd for øyet, og den vil også være helt topp for gamere å kjøre, sier Arturo Ariño

Ford har allerede hintet om at de er i diskusjoner med store spillutviklere om å få introdusert konseptmodellen i et populært bilspill i 2021.

Blant dem som har vært tettest involvert i utformingen av bilen i «Team Fordzilla P1»-prosjektet er kapteinene for Fords fem Fordzilla E-sportslag fra Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. 

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer