Ford Pro og Deutsche DHL Group går sammen for mer global elektrifisert varelevering

07.12.2022
 • Ford Pro og Deutsche Post DHL Group har underskrevet en intensjonsavtale for å øke bruken av elektrifiserte varebiler i den globale varetransporten. Med dette forplikter begge selskapene seg til å levere bærekraftige tjenester.

  For å understreke det planlagte samarbeidet vil Ford Pro levere mer enn 2000 elektriske varebiler til Deutsche Post DHL Group i løpet av 2023. Dette vil forsterke det verdensledende logistikk-selskapet sin ledende posisjon i bruken av elektriske varebiler for «last mile» levering av varer.

  Intensjonsavtalen inneholder også en rekke løsninger for å administrere en helelektrisk bilflåte, og inkluderer Ford Pro sine tilkoblede E-Telematics software og ladeløsninger for å redusere kostnader og optimalisere effektiviteten.

  Ford har som mål at det innen 2035 skal være null utslipp fra Fords bilsalg i Europa, og at alle selskapets fabrikker, distribusjon og leverandører da også vil være karbonnøytrale. Globalt er målet å være karbonnøytrale innen 2050.

 • 60 % elektriske biler i løpet av 2030

  Det verdensledende logistikkselskapet Deutsche Post DHL Group har forpliktet seg til å øke fokus og ressursene for å beskytte klimaet, og vil investere 7 milliarder euro i dette tiåret for å nå målet om netto-null-utslipp fra sin varetransport. Deres mål er at 60 % av deres bilflåte skal være helelektriske biler som kan gi karbonnøytral henting og levering i løpet av 2030. Nå skal de også ta i bruk Ford Pros elektrifiserte kjøretøy, inkludert den nye E-Transit.

  – Ford Pro og Deutsche Post DHL Group deler visjonen om mer bærekraft og flere elektrifiserte løsninger. Denne avtalen er et stort skritt mot at flere millioner vareleveringer fremover skal gjøres av elektrifiserte biler rundt om i hele verden. E-Transit er allerede det mest solgte elektriske nyttekjøretøyet i Nord-Amerika, og har også i Europa vært bestselgeren i sitt segment siden juni. Det betyr at 2-tonns varebilen allerede bidrar for å nå denne ambisjonen, sier general manager for Ford Pro i Europa, Hans Schep.

 • – Grønn levering og mer effektive operasjoner og tjenester

  – Elektrifiseringen av «last mile» logistikken er svært viktig for å dekarbonisere vår transport. Med nye E-Transit i vår bilflåte og med mer enn 27 000 elektriske varebiler globalt, blir våre muligheter til å sørge for grønn levering over hele verden ytterligere forsterket. Ved å gå i sammen for å løse våre spesifikke krav til logistikk, vil vi få enda mer effektive operasjoner og tjenester, sier Anna Spinelli, Chief Procurement Officer & Head of Mobility i Deutsche Post DHL Group.

 • E-Transit allerede tatt i bruk i flere land over hele verden

  Ford Pro har allerede levert de første E-Transit til Deutsche Post DHL Group i flere land over hele verden. Disse vil bli tatt i bruk inn mot årets mest hektiske periode - førjulstiden. Det meste av ordrevolumet er E-Transit varebiler som er utviklet for ekspressleveringer i USA og Europa.

  Intensjonsavtalen åpner opp for at begge selskapene i felleskap kan utforske muligheten til å utvikle fremtidige produkter, digitale løsninger og ladeløsninger sammen. Ford Pro vil også gi Deutsche Post DHL Group tilgang til testkjøretøy og andre tjenester ettersom de to selskapene ser på muligheten for å tilby flere tjenester i et voksende globalt marked.

  Kontakt oss


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer