Ford Fiesta ble Europas mest kjøpte småbil i 2012

11.02.2013

Europeiske bilkjøpere kjøpte gjennomsnittlig en ny Ford Fiesta hvert annet minutt gjennom fjoråret. Det gjorde ifølge JATO Dynamics* modellen til Europas mest kjøpte småbil i 2012.
Ford solgte i fjor 953.174 biler på de 30 europeiske markedene som JATO overvåker, inklusive 306.405 Fiestaer, og mer enn 1,4 millioner biler i de 51 landene i Europa hvor Ford har virksomhet. Fiesta var også verdens mest solgte småbil i de 9 første månedene av 2012, med over 560.000 Fiestaer solgt på verdensbasis.

Fiesta hadde med andre ord et fantastisk år i 2012, sier adm.direktør Steve Kimber i Ford Motor Norge.  Bilen tilbyr rett og slett det bilkjøpere ønsker fra en liten bil; eleganse, kvalitet, kjøreglede, drivstoffeffektivitet og avansert teknologi. Ford har solgt over 15 millioner Fiestaer på verdensbasis siden modellen kom i produksjon i 1976, og har vært den mest kjøpte småbilen i Europa i tre av de fire siste årene. I løpet av den perioden ble det solgt 1,7 millioner Fiestaer i Europa og 2,1 millioner globalt.
For tiden lanserer Ford en ny Fiesta-generasjon i Europa, blant annet med 1,0-liters EcoBoost bensinmotor som ble kåret til årets internasjonale motor i 2012. En ECOnetic-versjon drevet av en 1,6-liters Duratorq TDCi dieselmotor oppnår et CO2-tall på ekstremt lave 87 g/km.**

Nye Fiesta har også MyKey, en Ford-eksklusiv teknologi, der foreldre gjennom programmering av tenningsnøkkelen kan sette begrensninger for sine barns bruk av bil og dermed risikoeksponering.
En annen Ford-teknologi på nye Fiesta er Ford SYNC. I tillegg til å gi stemmestyring av sentrale funksjoner tar SYNC Nødhjelpassistanse automatisk kontakt med den lokale redningstjenesten på det språket i det landet der bilen befinner seg - dersom bilen involveres i en trafikkulykke.
Fiesta kan også leveres med Active City Stop, som kan hindre sammenstøt i lave hastigheter eller redusere virkningen av dem.
Nye Fiesta er i disse dager på vei inn til Norge og vi har stor tro på at den vil være en svært attraktiv småbil for norske bilkjøpere avslutter Steve Kimber.
                                                 

* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult, selskapets egen konsulenttjeneste og er basert på salgstall i 30 europeiske land. For mer informasjon, For mer info:.www.jato.com.
* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til tekniske krav og spesifikasjoner for EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer