Ford Transit Custom ladbar hybrid

Elektrisk fremdrift for nyttekjøretøy

I løpet av 2020 vil Ford ha lansert 14 nye hybrider og elektriske biler i Norge, inkludert flere nye alternativer blant Ford sitt utvalg av nyttekjøretøy.

Det er mange fordeler med å fornye firmabilen og vi vil gjerne hjelpe deg og din bedrift med å finne den rette modellen for deres behov. Vi har nedenfor samlet litt informasjon om 2 av de nye elektriske alternativene som vi kan tilby, men dersom du ønsker en full oversikt over alle nyttekjøretøyene til Ford kan du lese mer ved å klikke her.

Fremtiden for nyttekjøretøy

Transit Custom ladbar hybrid

Takket være et tilgjengelig utvalg av avanserte diesel- og hybridalternativer kommer Transit Custom nå med forbedret effektivitet.

Nye Ford Transit Custom ladbar hybrid har allerede kommet til Norge og den helelektriske rekkevidden er opptil 43 km ved kombinert kjøring (48 km ved bykjøring). Transit Custom ladbar hybrid er en forhjulsdreven bil som drives helelektrisk av en 92,9 kW elektrisk motor og en 13,6 kWh lithium-ion batteripakke, og som med sitt avanserte ladbare hybrid system har en rekkevidde på 50 km (NEDC) med null utslipp. I tillegg har man fleksibilteten av en rekkeviddeforlenger på 500 km med en 1.0L Ford EcoBoost motor. Forhjulene er kun drevet av et 13.6 kWt Lithium-ion batteri som ligger under vareromsgulvet slik at man ikke bruker noe plass og oppnår en nyttelast på over 1000 kg.

Nye Transit Custom ladbar hybrid kan lades opp på 4,3 timer ved bruk av en vanlig lader med en jordet husholdningskontakt (230 Volt / 10 Ampere). Bruker du en Type 2 AC hjemmelader / ladeboks, tar det bare 2,7 timer.

Med Transit Custom kan Ford tilby en uslåelig kombinasjon for de bedrifter som ønsker å få en mer miljøvennlig bilflåte, men som fremdeles trenger nyttelast, rekkevidde og plass som i de beste 1-tonns varebilene. 

Med et forbruk på 0,27 l/mil (60 gr. CO2/km) er det mye å spare i forbruk. I et stort testprosjekt i London som britiske myndigheter gjennomførte med blant annet 20 Transit Custom ladbare hybrider over ett år, viste det seg at hele 75% av den samlede avstanden på 240 000 km som bilene tilbakela, skjedde helelektrisk.

Nye Transit ladbar hybrid kommer som standard med FordPass Connect modem. Med dette kan driftskostnadene og bruken av flere biler i en liten flåte forbedres ytterligere. Eieren kan også med sin mobil følge med på bilens ladestatus.

Geofence blir også introdusert for den nye ladbare varebilen, noe som tilrettelegger også for at bilen innenfor visse områder, for eksempel i bysentrum, kan kjøres på kun elektrisitet.

Batteripakken kommer også med en omfattende standardgaranti som varer i 8 år/160 000 km.

Ford introduserer også en ny app for mobiltelefon og nettbrett. Med denne kan eiere av Fords ladbare modeller lett finne og navigere seg frem til ladestasjoner og betale for lading.

I tillegg har Transit Custom en rekke funksjoner som gjør det mulig å spare penger så lenger du har varebilen, blant annet:

  • Auto Start-Stop hjelper deg til å utnytte drivstoffeffektiviteten
  • Akselerasjonskontroll er en unik motorkalibrering som begrenser akselerasjonen når kjøretøyet er lett lastet, og som bidrar til å redusere drivstofforbruket (ekstrautstyr)
  • Varsellampen for overvåking av motoroljen vil tennes hvis motoroljens kvalitet svekkes mellom servicene
  • Høyt monterte lys befinner seg over støtfangerlinjen, hvor de er mer beskyttet
  • Sensorer for bremsekloss-slitasje varsler når klossene må skiftes
  • Sensorer for drivstoff-filteret varsler om vanninntrenging eller blokkering i drivstoffsystemet
  • Sideblinklysene er plassert på innerkanten av dørspeilet for å forhindre eventuelle skader. Når speilene felles inn, reduseres kjøretøyets bredde med ca 190 mm
  • 12-års gjennomrustningsgaranti gir trygghet for gjennomrustning av karosseriet fra innsiden av panelet
  • Bakre støtfanger i flere deler holder reparasjonskostnadene nede

Les mer om Transit CustomBrosjyrePrislisteBestill prøvekjøring

En mer effektiv måte å jobbe på

Nye Ford Transit Varebil

Transit er nå tilgjengelig som mild hybrid for enda bedre drivstofføkonomi og reduserte CO2-utslipp. En batteridrevet motor jobber sammen med den vanlige motoren for å bidra til redusert drivstofforbruk når energibehovet er lavt.

Mildhybrid(mHEV)-teknologien tilbys på modeller med manuell giring og bidrar til ytterligere forbedret drivstoffeffektivitet, spesielt ved bykjøring med mye startog stopp. MHEV-systemet fanger energi under fartsreduksjon i et litiumionbatteri, og bruker den lagrede energien for å hjelpe motoren og elektrisk utstyr. Med dens avanserte motorer, innovative drivstoffbesparende teknologier og nye vedlikeholdsmonitor som analyserer måten kjøretøyet kjøres på, kan nye Transit bidra til å forbedre pålitelighet, kjøreffektivitet og driftskostnader.

I motsetning til konvensjonelle systemer sørger smart, regenererende lading for at batteriet bare lades etter behov og, så langt det er mulig, hindrer lading når du trår på gasspedalen. Dette hjelper deg med å spare enda mer drivstoff og reduserer utslippene ytterligere.

Masse ny teknologi, inkludert autostart/-stopp og akselerasjonskontroll bidrar til å maksimere drivstoffeffektiviteten samt redusere utslipp.Når du stopper ved trafikklys eller bilen går på tomgang i kø, kan denne teknologien slå av motoren automatisk. Når du er klar til å kjøre videre, er det bare å trykke inn clutchpedalen og velge førstegir som vanlig, eller å slippe opp bremsen på bil med automatgir, så starter systemet på nytt. 

Ford Transit har et innovativt Ford Eco Mode-system som overvåker kontinuerlig hvordan kjørestilen din virker inn på drivstofforbruket. Systemet analyserer hastighet, girskift, bremsing og forventet kjøreatferd samt antallet korte og lange turer. EcoMode mater denne informasjonen tilbake til deg via displayet på dashbordet. Målet er å hjelpe deg til å kjøre mer effektivt, redusere drivstofforbruk og spare penger i løpet av kjøretøyets levetid.

I tillegg er det akselerasjonskontroll som hjelper deg med å kjøre mer økonomisk. Dette nye innovative ekstrautstyret kontrollerer akselerasjonen basert på om kjøretøyet ditt kjører med eller uten last. Dermed kan du forvente lavere drivstofforbruk, opptil 15 %, avhengig av kjørestilen din. Teknologien hjelper også til med å redusere slitasjen på viktige deler, som for eksempel motor, bremser og dekk.

     Ford Transit varebil

Les mer om TransitBrosjyrePrislisteBestill prøvekjøring

Dersom du ønsker mer informasjon om våre nye elektriske alternativer blant nyttekjøretøy, ta kontakt med oss idag.

E-post: [email protected]

Telefon: 78 95 29 15

Kontakt oss

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer